Books The Guardian

wordery Buy Books Online, Over 10 Millions Books

Read & Download ☆ HEROIN by Amal Hamsan 106


characters HEROIN by Amal Hamsan

Read & Download ☆ HEROIN by Amal Hamsan 106 ´ ❰PDF❯ ✅ HEROIN Author Amal Hamsan – Feedmarkformulate.co.uk Kadang kadang kau perlu jatuh dari puncak gunung yang menggeletek awan untuk sedarkan diri kau sendiri; apa yang selama ini kau panjat apa yang selama ini kau cuba nak gapai Banyak duri yang akan kau KadanNg akan kau pijak banyak batu yang akan kau tampung di bahu setiap kali kaki kau melangkah Semua ini hanya untuk memperlihatkan apakah yang kau inginkan itu untuk kau perjuangkan atau tid. the first from lejen press yg aku milikinovel ni himpunan cerpens Amal Hamsan yang terdahulu motif dijudulkan HEROIN Sebab all of the story dalam ni watak utamanya perempuan rasanyalahAku suka dengan gaya bahasa santai dalam ni bahasa melayu yang terkadang skema terkadang tak ikut dewan bahasa bahasa pasar bahasa rojak dan terkadang kasar bercampur Sampai certain parts aku rasa aku kena liuid kan sebab bila aku suka sesuatu buku aku nak orang lain baca tapi agak seganlah dengan satu dua perkataan yang diguna dalam ni bajet suciCerpen yang ada dalam ni Filem Faksi Gadis Sigaret Simetri Khilaf Hanyut Indikasi Saatnya Penulis Once and cereta panjang JULIA Sepanjang baca cerpen tu I was like Amal Hamsan perlu ke nak buat ending tragis semua nih Teremosi Jujur kata sepanjang baca cerpen yang ada aku enjoy Sebab macam aku kata bahasanya sangatlah senang nak hadam Tapi setiap kali tiba part ending serius aku rasa nak hempuk buku kat meja kuat2 kasi lunyai TAPI SAYANG kan HuahahaPerasaan sama dok berulang sampailah tiba pada cerpen Penulis Kisah anak kandung yang terseksa overr mental dengan mak dia Sampai satu part mak dia dah maafkan dia dan diorang berbaik Bukan ending tapi aku sangkakan ending Dan aku pun eh macam tak puas hatilah pulak ending macam ni Dan doa secara tak langsung aku tu termakbul bila aku go on membaca rupa rupanya cerpen tu pun punya ending yang sama jenisnya Si PENULIS mati weh Serius kata memang Amal Hamsan terror bab twist plot macam tu Amaran aku masa baca tu tak payahlah nak expect apa apa sebab kut kut man apun Amal Hamsan akan twist ke arah yang berlainan dari yang kau jangka it was what happened to me Masa tu baru aku sedar novel2 tertentu bolehlah nak harapkan happy ending selalu Tapi bagi minda aku mungkin dah set kalau dah Amal Hamsan yang tulis aku lebih suka ending pelik pelik Muahaha lebih menyedarkan aku kepada hakikat hidup yang sebenar Cerita yang paling terkesan di hati aku is the INDIKASI even though cerita tu pun ending dia macam apa je mendera emosi cerita cinta budak street cintalah sangat lebih kepada friendship sebenarnya of Atos dengan Patam pengorbanan seorang kawan Serius sangat aku sukakan cerita tu mungkin sebab aku terkesan dengan watak Atos yang misteri tucuma satu yang aku tak faham tentang cerpen ONCE hubungan antara Alias dengan Saila kalau cerpen2 lain Amal Hamsan buat ending pelik aku tak pelik memang style dia Tapi bila cerpen ni aku tak nampak apa rasionalnya Alias tinggalkan Saila sudahnya Atas alasan dia budak dadah Benda boleh ubah kot Tentang JULIA yang ni seriuslah rasa ## Huhu Cerita berbab bab aku tangkap lentok Tentang Julia yang berkawan baik dengan Acap Dalam tak dia sedari Acap sukakan dia Tapi Julia pulak sukakan Amir senior sekolah Huhh Perempuan ni seriuslah mintak lempang masa part dia ignore Acap tuh Tapi rupanya Amal Hamsan masih tak lari daripada kegemaran dia mencederakan emosi gua Sad endingsatu minus point bagi aku uhm Most of the story berkisarkan percintaan budak hingusan I mean form 5 Baru lagi dalam proses nak kenal dunia ni tak sesuai kalau nak saratkan umur tu dengan tema percintaan yang tersangat serius huhuSekian itu sahajaPs Buku ni best serius Sangat tak rugi beli Terkadang kepala kita kena sumbat dengan cerita budak street jugak bukan pasal anak datuk yang menyandar dalam offoce ada air condAmal Hamsan perempuan tapi gaya penceritaannya fleksibel Tak adalah bila baca tu rasa macam ni sah sah perempuan nih jiwang semacam Gaya dia tulis bagi aku menjadikan setiap watak tu SAIKO Huahaha itu yang speselnya

HEROIN by Amal HamsNg akan kau pijak banyak batu yang akan kau tampung di bahu setiap kali kaki kau melangkah Semua ini hanya untuk memperlihatkan apakah yang kau inginkan itu untuk kau perjuangkan atau tid. the first from lejen press yg aku milikinovel ni himpunan cerpens Amal Hamsan yang terdahulu motif dijudulkan HEROIN Sebab all of the story dalam ni watak utamanya perempuan rasanyalahAku suka dengan gaya bahasa santai dalam ni bahasa melayu yang terkadang skema terkadang tak ikut dewan bahasa bahasa pasar bahasa rojak dan terkadang kasar bercampur Sampai certain parts aku rasa aku kena liuid kan sebab bila aku suka sesuatu buku aku nak orang lain baca tapi agak seganlah dengan satu dua perkataan yang diguna dalam ni bajet suciCerpen yang ada dalam ni Filem Faksi Gadis Sigaret Simetri Khilaf Hanyut Indikasi Saatnya Penulis Once and cereta panjang JULIA Sepanjang baca cerpen tu I was like Amal Hamsan perlu ke nak buat ending tragis semua nih Teremosi Jujur kata sepanjang baca cerpen yang ada aku enjoy Sebab macam aku kata bahasanya sangatlah senang nak hadam Tapi setiap kali tiba part ending serius aku rasa nak hempuk buku kat meja kuat2 kasi lunyai TAPI SAYANG kan HuahahaPerasaan sama dok berulang sampailah tiba pada cerpen Penulis Kisah anak kandung yang terseksa overr mental dengan mak dia Sampai satu part mak dia dah maafkan dia dan diorang berbaik Bukan ending tapi aku sangkakan ending Dan aku pun eh macam tak puas hatilah pulak ending macam ni Dan doa secara tak langsung aku tu termakbul bila aku go on membaca rupa rupanya cerpen tu pun punya ending yang sama jenisnya Si PENULIS mati weh Serius kata memang Amal Hamsan terror bab twist plot macam tu Amaran aku masa baca tu tak payahlah nak expect apa apa sebab kut kut man apun Amal Hamsan akan twist ke arah yang berlainan dari yang kau jangka it was what happened to me Masa tu baru aku sedar novel2 tertentu bolehlah nak harapkan happy ending selalu Tapi bagi minda aku mungkin dah set kalau dah Amal Hamsan yang tulis aku lebih suka ending pelik pelik Muahaha lebih menyedarkan aku kepada hakikat hidup yang sebenar Cerita yang paling terkesan di hati aku is the INDIKASI even though cerita tu pun ending dia macam apa je mendera emosi cerita cinta budak street cintalah sangat lebih kepada friendship sebenarnya of Atos dengan Patam pengorbanan seorang kawan Serius sangat aku sukakan cerita tu mungkin sebab aku terkesan dengan watak Atos yang misteri tucuma satu yang aku tak faham tentang cerpen ONCE hubungan antara Alias dengan Saila kalau cerpen2 lain Amal Hamsan buat ending pelik aku tak pelik memang style dia Tapi bila cerpen ni aku tak nampak apa rasionalnya Alias tinggalkan Saila sudahnya Atas alasan dia budak dadah Benda boleh ubah kot Tentang JULIA yang ni seriuslah rasa ## Huhu Cerita berbab bab aku tangkap lentok Tentang Julia yang berkawan baik dengan Acap Dalam tak dia sedari Acap sukakan dia Tapi Julia pulak sukakan Amir senior sekolah Huhh Perempuan ni seriuslah mintak lempang masa part dia ignore Acap tuh Tapi rupanya Amal Hamsan masih tak lari daripada kegemaran dia mencederakan emosi gua Sad endingsatu minus point bagi aku uhm Most of the story berkisarkan percintaan budak hingusan I mean form 5 Baru lagi dalam proses nak kenal dunia ni tak sesuai kalau nak saratkan umur tu dengan tema percintaan yang tersangat serius huhuSekian itu sahajaPs Buku ni best serius Sangat tak rugi beli Terkadang kepala kita kena sumbat dengan cerita budak street jugak bukan pasal anak datuk yang menyandar dalam offoce ada air condAmal Hamsan perempuan tapi gaya penceritaannya fleksibel Tak adalah bila baca tu rasa macam ni sah sah perempuan nih jiwang semacam Gaya dia tulis bagi aku menjadikan setiap watak tu SAIKO Huahaha itu yang speselnya

review ☆ PDF, eBook or Kindle ePUB × Amal Hamsan

HEROIN by Amal Hamsan ì Kadang kadang kau perlu jatuh dari puncak gunung yang menggeletek awan untuk sedarkan diri kau sendiri apa yang selama ini kau panjat apa yang selama ini kau cuba nak gapai Banyak duri ya. 35 untuk keseluruhan naskah ini YeayNaskah ini diterbitkan dari tahun 2011 lagi Wah nampak sangat yang aku ketinggalan untuk karya pertama cik penulis ini walaupun sudah berapa kali di recommended kan oleh pembaca lain Dan aku baca Seyogia dulu baru buku ni Kuat betul pengaruh SeyogiaApa apa pun tahniah buat cik penulis untuk naskah inipelbagai rasa yang boleh selami dalam naskah ni Cerita yang pelbagai Mengangkat tema yang menjurus kepada kehidupan dan cinta Yang paling penting semua watak utama di setiap cerpen yang disajikan adalah gadiswanita Jesteru buku ini diberi tajuk seperti itu yang lebih membawa maksud kepada wanita Tapi ini bukan cerita Cat women okeyEndingnya hampir semua kepada kedukaan Tiada pun manis yang ditemui Seolah olah di dunia ini memang hanya akan ada kedukaanAda beberapa cerpen yang mana pengakhirannya sudah boleh ditebak apa yang akan terjadi Mungkin juga sudah pernah ditemui pada cerpen yang pernah dibaca dulu Atau hanya perasaan semata mata MaafApa apa pun naskah ini bagus Cuma cerpen permulaannya agak biasa biasa sedapnya Aku lebih suka dengan cerpan Julia yang mana endingnya mantap Aku menganggap kisah akhir itu akan menyajikan ending yang gembira namun aku silap Kisah Julia itu buat aku tersenyum pada awalnya sakit hati pada pertengahannya dan hampir sedih pada penghujungnya Syukur pengakhirannya tidak digarap dengan lebih rasa andai tidak sudah pasti air mata ini menitis jatuh HahahaApa apa pun kalian cubalah baca duluMana tahu kalian sukaPeace review ☆ PDF, eBook or Kindle ePUB × Amal Hamsan

Amal Hamsan × 6 Read

Amal Hamsan × 6 Read Ak Dan setiap luka baru yang ditindan di atas parut luka luka lama sentiasa menceritakan sebuah cerita baru Sebuah cerita pedih dan hitamAku terluka hampir mati namun aku masih cuba berdi. Amal memang pandai bermain dengan emosi pembaca pembacanya Susunan jalan cerita yang teratur berjaya buat aku terbawa bawa dalam setiap cerita yang dia tulis Ada beberapa cerpen yang memberi kesan kepada aku Antaranya Once dan juga Julia Sebuah buku yang bagus bagi aku